De elektrische fiets voor dames is populairder dan ooit. Steeds meer dames zien het voordeel in van een fiets met trapondersteuning. En dat is ook logisch, want wie wil nu niet met ‘wind in de rug’ fietsen?

Een elektrische fiets, ook wel e-bike genoemd, is een fiets met een elektrisch aangedreven motortje. De motor is geplaatst in het voorwiel, achterwiel of tussen de trapas. De plaats waar de motor bevestigd is bepaald het rijgedrag van de fiets. Een ‘voorwielmotor’ voelt aan als voortgetrokken te worden. Een ‘middenmotor’ is vergelijkbaar met je normale fiets. Een ‘achterwielmotor’ heeft het echte wind in de rug gevoel.

Veiligheid boven alles

Aan een elektrische fiets voor dames stel je veel eisen. Vooral als je vaak kinderen meeneemt op de fiets. Een elektrische fiets voor dames moet er niet alleen hip en trendy uitzien, maar ook voorzien zijn van de nieuwste technologie. En het belangrijkste: een elektrische fiets voor dames moet vooral veilig zijn.

Het neusje van de zalm is de mamafiets. Dit is een elektrische fiets voor dames met extra ruime instap. Hierdoor kan je gemakkelijk op- en afstappen, ook als er een kinderzitje gemonteerd is op het stuur. Het stuur beschikt over een stuurslot, waardoor omklappen van het stuur bijna niet mogelijk is. Zo plaats je je kindje altijd veilig in het zitje aan het stuur. Een ander onderscheidend kenmerk is de dubbele standaard. Hiermee kantelt de elektrische damesfiets niet over naar één kant, waardoor ze niet kan omvallen. Hoeveel veiliger wil je het nog hebben?

Waar moet op letten bij aankoop?

Denk je dat een elektrische fiets voor dames iets voor jou is? Oriënteer je dan van tevoren goed: er zit een groot verschil in de kwaliteit van elektrische fietsen voor dames. Hou goed in de gaten dat een goedkope prijs ergens op gebaseerd moet zijn. Veel goedkope elektrische fietsen die in webshops worden verkocht komen uit China en zijn van discutabele kwaliteit. Lees daarom goed de specificaties door en zoek op internet naar de gebruikte merken. Een elektrische fiets voor dames met voorwielmotor is goedkoper dan één met middenmotor.

Maak altijd een proefrit op een elektrische fiets. Doordat de aanschaf een investering voor langere tijd is wil je geen kat in de zak kopen. Fiets daarom op meerdere merken en type fietsen, zodat je de onderlinge verschillen goed kunt ervaren. Let daarom goed op je zithouding en het gemak waarmee je fietst. Bedenk van tevoren ook goed hoever je fietstochten gaan worden. Zo weet je welke accucapaciteit je elektrische fiets voor dames nodig heeft, zonder vaak de accu op te moeten laden.

Met deze tips in het achterhoofd koop je de elektrische damesfiets die het beste bij jou past en waar je jaren fietsplezier van hebt!

Geef een reactie