Het wordt steeds meer geaccepteerd: een cosmetische ingreep laten uitvoeren. Lang niet altijd gaat het hierbij bovendien om een ingreep die puur cosmetisch is. Zo kan een ooglidcorrectie klachten verhelpen door hangende oogleden.

Cosmetische ingrepen zijn daarnaast steeds eenvoudiger en goedkoper. Een aantal ingrepen kunnen worden uitgevoerd door een huisarts. Deze huisartsen zijn bijgeschoold om deze ingrepen te kunnen uitvoeren. Onder meer Huisartskliniek kan deze ingrepen uitvoeren.

Ooglidcorrecties

Een ooglidcorrectie wordt bijzonder vaak uitgevoerd. Bij een ooglidcorrectie wordt meestal overtollige huid verwijderd, die al dan niet dagelijks storend is.

Vaak wordt een ooglidcorrectie uitgevoerd wanneer de oogleden boven het oog hangen en soms zelfs in het gezichtsveld terecht komen. Dit kan constant storend zijn, maar is met de ooglidcorrectie gelukkig eenvoudig te verhelpen.

Een ooglidcorrectie wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. Na de behandeling mag je weer naar huis. Het herstel duurt even, maar over het algemeen is het een vrij lichte ingreep.

Een andere ooglidcorrectie is onderooglidcorrectie, waarbij het gaat om hangende oogleden aan de onderkant van het oog. Hoewel dit minder vaak ook een deels medische reden heeft, is ook dit een ingreep die vaak plaatsvindt.

Verwijdering spataderen

Ook het verwijderen van spataderen vindt vaak plaats. Dit wordt gedaan met een speciale vloeistof, die ervoor zorgt dat de vaatwanden ontsteken. Door deze ontsteking gaan de vaatwanden aan elkaar plakken, en zijn ze niet langer zichtbaar.

Hoewel het weefsel dus niet letterlijk verwijderd wordt, zijn ze niet meer zichtbaar en ben je van de spataderen af. Ook dit is een relatief simpele ingreep, hoewel de plekken korte tijd gevoelig en blauw kunnen zijn. Dit verdwijnt echter snel en de behandeling is erg veilig.

Wratten verwijderen

Bijna iedereen heeft op het lichaam wel wratjes of vetbultjes. Vaak niet storend of lelijk, maar soms vrij prominent. Met name op hogere leeftijd kan de hoeveelheid wratjes en vetbultjes toenemen.

Deze kunnen eveneens simpel verwijderd worden, bijvoorbeeld met behulp van een scherp mesje of door bevriezing. Het hangt sterk af van de locatie en de vorm van de bultjes voor welke methode wordt gekozen. Ook hier geldt dat het een vrij simpele ingreep is zonder veel risico’s.

Geef een reactie