Een externe trainingslocatie brengt erg veel voordelen met zich mee. Zo kan de omgeving een neutrale uitstraling hebben en kan de omgeving voor iedereen onbekend zijn waardoor iedereen op hetzelfde niveau begint. Hier zijn vijf trainingen waarbij een externe trainingslocatie juist van belang kan zijn.

Teambuilding

Een training teambuilding kan allerlei voordelen hebben. Zo zal het een team versterken, maar misschien neemt het ook wel problemen uit de weg. Wanneer er iets niet goed ligt in het team, kan dit tijdens zo’n training juist goed naar boven gebracht worden. Wanneer het dan ter sprake komt, kan het opgelost worden en kan er aan het team gebouwd worden. Een externe trainingslocatie kan daar goed bij helpen. Speelt er echt een probleem binnen een team, dan is het juist belangrijk om dit buiten de deuren van het dagelijkse kantoor op te lossen. Op een externe locatie begint iedereen namelijk op gelijkwaardig niveau, niemand is vertrouwd met de omgeving.

BHV-training

Deze training vergt speciale aandacht. Deze training geeft immers les in het redden van levens. Het is dan fijn dat iedereen hier de volledige focus heeft en niet afgeleid kan worden. Wanneer deze training op kantoor gegeven wordt, kan het zijn dat andere collega’s toch komen storen tijdens de training. Dit kan als zeer hinderlijk ervaren worden. Ook voor deze training geldt dat het goed is dat het zich niet in een vertrouwde omgeving afspeelt. Wanneer je een BHV-handeling moet toepassen, zal dat ook niet altijd in een vertrouwde omgeving zijn.

Vreemde taal trainingen

Trainingen in een vreemde taal kunnen vaak een moment zijn dat je uit je comfort zone moet stappen. Vaak is dat lastig, want een taal spreken die je nog niet beheerst neemt onzekerheden met zich mee. Om de “studenten” alvast een zetje in de rug te geven, zodat ze sneller uit hun comfort zone stappen, is door in een externe trainingslocatie de trainingen te laten plaatsvinden. Daarnaast kan je in een externe trainingslocatie vaak nieuwe ideeën en inspiratie opdoen. Dit betekent ook dat je nieuwe onderwerpen hebt om over te praten. Zo kan je de vreemde taal verder uitbreiden en leer je nieuwe woorden.

Brainstormtrainingen

Net zoals bij een nieuwe taal leren is de inspiratie bij brainstorm trainingen het belangrijkst. Nieuwe inspiratie betekent nieuwe ideeën en dat betekent weer verder in het proces. Een externe omgeving kan een enorme inspiratiebron zijn voor een team om te brainstormen. Een externe trainingslocatie kan zo zorgen voor nieuwe oplossingen voor problemen, en ondertussen heb je ook nog eens heel veel plezier doordat het een andere locatie is.

Geef een reactie