Het is geen makkelijk onderwerp om te bespreken: de gevolgen van borstkanker. 1 op de 7 vrouwen in Nederland krijgt borstkanker, dit is een behoorlijk hoog aantal. Deze vreselijke ziekte heeft nare gevolgen waaronder ook een borstamputatie valt. Veel vrouwen hebben na een borstamputatie het gevoel dat ze hun vrouwelijkheid kwijt zijn geraakt. Gelukkig is hier ook iets aan te doen, zonder weer onder het mes te hoeven. Een prothese bh is de perfecte keuze voor een vrouw die na haar amputatie weer een zelfverzekerd gevoel wilt ervaren.

Een geschikte bh voor elk type vrouw

Een borstprothese wordt gemaakt van siliconen met een omhulsel van zachte folie. De prothese is erg comfortabel te dragen doordat deze zich aanpast aan de lichaamstemperatuur. In een prothese bh wordt de borstprothese in een vakje geplaatst. Hierdoor oogt het erg reëel en krijgen vrouwen die een borstamputatie hebben ondergaan hun vrouwelijke gevoel terug. Dit soort bh’s zijn er in vele verschillende soorten en maten te vinden, voor elke vrouw is er een geschikte prothese bh. Bij het uitzoeken van een prothese bh wordt rekening gehouden met het postuur, het gewicht en de gewenste cup maat. Een prothese bh sluit naadloos aan op je dagelijkse kleding en heeft een hoog draagcomfort.

2 fijne merken waar je zeker even naar moet kijken

Gelukkig is het aanbod van prothese bh’s steeds meer aan het groeien en is er voor elke dame een perfecte bh te vinden. Zelf hebben wij een aantal favoriete merken die prothese bh’s verkopen. Deze merken zijn:

Prothese bh van Amoena

Dit is een van de meest bekende merken die dit soort  bh’s aanbieden. Amoena is gespecialiseerd in de ontwikkeling van originele prothese bh’s. Hun uitgangspunt bij het creëren van de bh’s is dat het welzijn en de zorg voor vrouwen wordt verbeterd. Amoena heeft ook een uitgebreide collectie prothese badmode zoals badpakken, bikini’s en tankini’s. In elk van deze soorten badkleding is de mogelijkheid om een borstprothese ongezien te plaatsen.

Prothese bh van Susa

Ook Susa is een bekende voor veel vrouwen die een borstamputatie hebben ondergaan. Susa staat bekend om hun verschillende producten van hoge kwaliteit in verschillende soorten stijlen. De reden dat Susa mijn tweede favoriet is is omdat zij een uitgebreide collectie van prothese sport bh’s aanbieden. Deze  sport bh’s zijn super fijn om te dragen tijdens het hardlopen, fitnessen, boksen en fietsen. Ze kunnen goed tegen een stootje en zijn gemaakt van een fijn materiaal dat goed ademt. Hierdoor blijft de huid luchtig en is heeft de bh een hoog draagcomfort voor tijdens het sporten.

Geef een reactie