Heb je altijd al willen weten uit welk deel van de wereld voorouders  komen dan is nu de tijd om dat te ontdekken. Steeds meer mensen zijn benieuwd naar hun achtergrond en doen daarvoor een dna test. In veel gevallen is een groot deel al wel wat men ervan verwacht, maar het kan ook zijn dat er landen in je dna worden gevonden die je nooit had verwacht. Je betaalt er wel wat voor, maar dan weet je erna wel meer over jezelf. Zelf heb ik ook een zogenoemde haplogroep dna test laten doen en de resultaten waren voor een deel verbazingwekkend.

Dna test voor beide ouders

Mijn ouders hebben allebei een totaal andere afkomst en dat maakt voor mij dat ik zo nieuwsgierig ben geworden. Mijn vader komt uit Suriname en mijn moeder uit Nederland. Nu ben ik dus benieuwd waar hun voorouders vandaan komen, want wie weet ben ik wel veel meer dan ik ooit had gedacht. Een ding werd wel gelijk duidelijk en dat is dat er niet uitkwam dat ik Surinaamse genen had. Wat er verder nog uit de dna test is gekomen zal ik je een beetje samenvattend vertellen.Voor een groot deel kom ik uit west Europa dus dat klopt helemaal. Voor een iets kleiner deel zit er wat oost-Aziatisch bloed in mijn aderen (dit had ik absoluut niet verwacht). En het andere deel was West -Afrikaans dus het zou zomaar kunnen dat mijn vader Ghanese voorouders had.

Is een dna test de moeite waard?

Tot voor kort had niemand ooit zo een dna test gedaan, maar nu wordt het steeds populairder en lijkt iedereen te willen weten ‘wie’ ze nu eigenlijk zijn. Het gaat ook zeer gemakkelijk, want met alleen een monster kan dit alles onderzocht worden. Binnen een maand kun je dus uitvinden uit welke delen van de wereld jouw voorouders komen. Weinig moeite en toch een super mooi resultaat als je het mij vraagt.

Vooral doen

Zit jij te twijfelen om ook zo een dna test te doen dan zeg ik vooral doen! Je leert jezelf nog beter kennen.  Je vult ook een soort leegte waarvan je nooit had gemerkt dat die er überhaupt was. Zelf heb ik nu meer interesse gekregen in landen waar ik dit anders niet voor had. Als er iets is dat ik je graag zou aanraden om te doen dan is dit het wel! Ga meteen de test doen en kom achter je afkomst.dna test

 

 

Geef een reactie