In de winter is de kans op griep vele malen hoger dan in andere seizoenen. Griep of verkoudheid is erg vervelend, maar tijdens de winter zijn we extra vatbaar voor een dipje. Tijdens een griepepidemie is de kans groot dat je ziek wordt, maar je kunt wel een aantal dingen doen om een dipje te voorkomen. Geen zin om dit jaar weer te worden geveld door de griep? Lees dan onze tips en doe er je voordeel mee.

Denk om je weerstand

Een verkoudheid of de griep heeft alles te maken met je weerstand. Als deze namelijk wat slechter is, heb je een grotere kans om een virus te pakken te krijgen. Houd je weerstand dan ook goed in de gaten in tijden van een griepepidemie. Probeer elke dag twee stuk fruit en twee ons groente te eten. Lukt dit je niet? Dan kunnen voedingssupplementen ervoor zorgen dat je toch genoeg vitamines binnen krijgt. Denk bijvoorbeeld aan de basissupplementen zoals magnesium. Bij Golden Naturals magnesium bestellen doe je gemakkelijk en snel. Zo hoef je niet helemaal naar de winkel.

bank

Neem voldoende rust

Een goede nachtrust is altijd al belangrijk geweest. Toch kampen wij Nederlanders veel met slaapproblemen of slapen simpelweg te weinig. Als je een griepje voelt opkomen, is het belangrijk dat je voldoende rust neemt. Probeer elke dag acht uren te slapen. Moeite met in slaap komen? Dan kunnen deze tips je helpen.

  • Doe je mobieltje weg

Voordat je gaat slapen, kun je het beste niet meer naar een scherm kijken. Stop je mobiele telefoon weg en doe je tv uit. Je lichaam komt dan namelijk alvast tot rust.

  • Vaste tijden

Ontwikkel een bepaalde routine die je elke avond volgt. Zorg ervoor dat je op vaste tijden naar bed gaat. Zo creëer je een goed slaapritme.

griep

Doe de ramen open

Een goed geventileerd huis is belangrijk, ook in de winter. Als het buiten koud is, zijn we geneigd om de ramen en deuren dicht te houden. We willen namelijk lekker warm binnen zitten. Wij snappen dit heel goed, maar het is juist erg goed om frisse lucht binnen te laten. Gooi af en toe het raam open zodat virusdeeltjes die in de lucht zweven weg kunnen komen. Je schoont de lucht op en daardoor heb je minder kans om besmette lucht in te ademen en ziek te worden.

Geef een reactie