Tegenwoordig leven we in een wereld van drukte en snelheid. Dit kan wel eens invloed hebben op je humeur en je gezondheid. Het is daarom belangrijk om altijd te blijven werken aan je gezondheid. Je kan dit op allerlei verschillende manieren doen. Denk bijvoorbeeld aan sporten, gezond eten en jezelf comfortabel voelen door kleding te dragen die bij jou past. Stress is namelijk een grote factor waardoor jongeren erg onzeker kunnen worden en de gezondheid kan beïnvloeden. In deze blog geven we je een aantal leuke en leerzame tips om gezond te blijven.

Gezond de zomer door

Een zomer zonder alcohol, of in iedergeval niet elk weekend. Een glas wijn is prima, maar drink niet te veel of te veel. In de zomer is door het heldere weer de opname van alcohol sneller. Je hebt dorst en denkt "Oké, kom dan maar weer!" Maar vooral als het eten in de zomer licht is, zal de alcohol hard worden geraakt! Drink naast elk glas alcohol minimaal 1 glas water, maar het is het beste om 2 glazen water te drinken. Zie het op deze manier: als je een glas alcohol drinkt, moet je nog 2 glazen water drinken om de waterbalans in het lichaam te behouden. Je kunt het water ook lekkerder maken door muntblaadjes of schijfjes citroen toe te voegen. Zo vers en gezond! Door de dag goed te beginnen, drink je na het opstaan ​​2 of 3 kopjes (warm, gekookt en gekoeld) gezond. Op deze manier kan je je dag goed beginnen en het ritme van drinkwater behouden.

Voel je comfortabel in je eigen kleding

Het is belangrijk om je goed en comfortabel te voelen in alles wat je doet. Trek daarom ook vooral die ene coltrui aan die je leuk vindt in plaats van een trui die je hebt omdat iedereen die heeft. Wist zelfs dat een coltrui mannen al in de 15e eeuw werd gedragen? Vanwege de goede bescherming die deze truien bieden, zijn ze altijd al een hot commodity geweest. Deze jurk kan bij verschillende outfits en omgevingen worden gedragen. Maar je kunt de dunne coltrui ook vervangen door een overhemd onder een maatpak. Ze kunnen ook op verschillende manieren worden gedragen. Onder andere oprollen of uitvouwen door het dragen van een kraag. Of trek hem bij slecht weer naar het oor. Coltruien voor heren zijn geschikt voor het vroege voorjaar. En er zijn nazomer, herfst en winter.

Geef een reactie