Helaas leven we nog steeds in een wereld waar veel taboes niet besproken worden. Dit is heel breed te nemen maar heeft vaak met ons uiterlijk of gezondheid te maken. Denk bijvoorbeeld aan iemand met veel striae, iemand met overgewicht of iemand met een spleetje tussen zijn tanden. Allemaal dingen waar door sommige mensen nog steeds erg raar over gedaan wordt. Maar niet alleen uiterlijke taboes zijn een groot probleem. Ook fysieke of mentale klachten zijn veelvoorkomende taboes in Nederland. Een groot gedeelte van de mensen met mentale klachten zoals bijvoorbeeld een depressie of Burn out schaamt zich daar nog steeds voor terwijl dit natuurlijk helemaal niet nodig is. Zoiets kan iedereen overkomen en kan je 9 van de 10 keer helemaal zelf niks aan doen. Maar ook fysieke ongemakken zoals een Soa of schimmel is iets waar de meeste van ons liever niet over praten. Maar waarom eigenlijk niet?

Hoe kan dit?

Denk is bij jezelf na en vraag je is af of je al wel is van 1 van bovenstaande ongemakken last hebt gehad. En hoe ging jij daar dan mee om? Waarschijnlijk vond je het niks en vertelde je het tegen niemand. Heel vaak heeft dit te maken met schaamte. Maar het blijft toch een gek idee waarom mensen het niet erg vinden om te vertellen dat ze een gebroken arm hebben maar wel als ze bijvoorbeeld een soa hebben. De manier waarop je je gebroken arm hebt gekregen is natuurlijk anders dan hoe je een soa krijgt maar alsnog, beide gevallen kan iedereen overkomen en is iets waar je je helemaal niet voor hoeft te schamen. Daarentegen kan een soa ook nog is een stuk gevaarlijker zijn dan een gebroken arm die wel verzorgd wordt. Twijfel je wel is of je een soa hebt of heb je onveilige seks gehad? Breng dan eens een bezoekje aan Soaclinic.nl. Zij kunnen je hier in alle vertrouwen verder mee helpen.

Positiviteit

Door allemaal wat minder kritisch op elkaar te zijn zal de wereld er al een stuk aangenamer zijn. Stop is met ongevraagde meningen of adviezen en reken iemand niet af op een maatje meer of een net wat andere uitstraling dan “normaal”. Iedereen is uniek en dat maakt de mensheid zo mooi. Maar dit begint toch ook echt bij jezelf. Ga eens bij jezelf na of je wel tevreden bent met jezelf en of je van jezelf houdt. Want voordat anderen van je kunnen houden is het belangrijk om van jezelf te houden en om trots op jezelf te zijn!

Geef een reactie