Je hebt besloten dat je naar Turkije op vakantie gaat. Een uitstekende keuze, grote voorstanders van Turkije zijn er in overvloed. De samensmelting van oost en west, de rijke cultuur, de ontelbare marktjes met geweldige kruiden, de gastvrijheid; de meeste mensen kunnen er niet over uitgepraat raken. Jij na je vakantie ook niet, maar dan moet je eerst nog je vliegtickets Istanbul aanschaffen. Je gaat na deze blog enorm geholpen zijn met je reis naar Turkije. 

De reis

Zorg allereerst dat je reis in alle gemakken voorzien is. Je eerste, logische stap is dan een vliegticket. Vliegtickets Turkije kun je zeer gemakkelijk online boeken tegen een lage prijs. Daarna zoek je een accommodatie. Wil je een rondreis maken? Een hotel aan de kust? Een mooi huis? Zet eerst alles voor jezelf op een rijtje en kijk dan naar je opties. Zorg ervoor dat je accommodatie voldoet aan al je gestelde eisen. Is dat niet het geval? Stel je eisen dat ietsje bij of zoek verder!

Inreisbeperkingen

Momenteel zijn er geen vaccinaties verplicht voor het inreizen in Turkije, ook geen COVID-19 vaccinatie. Een test is ook niet verplicht, dus dit betekent dat er helemaal geen bewijs hoeft te worden vertoond. Wel moet je in ziekenhuizen en in het OV een mondkapje dragen en dient er overal 1,5 meter te worden gewaarborgd. Ook zijn vaccinaties zoals Hepatitis A, Hepatitis B, DTP en rabiës niet verplicht. Soms worden ze wel, afhankelijk van je persoonlijke situatie, aangeraden. 

Geld

Je zult tijdens je verblijf in Istanbul contant geld nodig hebben, daar kun je niet omheen. Natuurlijk, creditcards worden overal geaccepteerd in hotels, restaurants, bars en winkels, maar er zijn gelegenheden waarbij contant geld nodig is. Dus, neem je contant geld mee of haal je het uit een geldautomaat? Neem je Dollars, Euro's of Turkse Lira’s mee? Waar kun je het beste je geld wisselen? Je bent er nu vast van overtuigd dat contant geld bij je hebben in Istanbul een noodzaak is. Maar welke valuta? Hotels kunnen je vragen (of verkiezen) om in dollars of euro's te betalen. Maar voor alle andere uitgaven ben je beter af of verplicht om in Lira's te betalen. Dus, als je hotel je een leuke korting geeft door contant te betalen in een sterke valuta, zorg er dan voor dat je dat bedrag meeneemt en betaal voor je verblijf bij aankomst. Zo voorkom je dat je een enorme som geld bij je hebt terwijl je de stad verkent.

 

Geef een reactie