Wanneer je een nieuwe lenzenvloeistof gaat kopen is het altijd van belang om niet zomaar de eerste, de beste lenzenvloeistof te nemen. In plaats daarvan wordt het aangeraden om grondig de verschillende mogelijkheden met elkaar te vergelijken. Bij het kopen van lenzenvloeistof moet je op z’n minst rekening houden met het soort contactlens waar je gebruik van maakt. Bovendien is het zo dat veel mensen eveneens geconfronteerd worden met gevoelige ogen. Voor hen kan het dan ook van belang zijn om te kijken in de richting van een speciale lenzenvloeistof met bijvoorbeeld waterstofperoxide. In ieder geval, wil jij ook graag te weten komen waar allemaal rekening mee te houden bij het uitkiezen van lenzenvloeistof? Dan ben je daarvoor op deze pagina aan het juiste adres! 

Waarom is de juiste lenzenvloeistof zo belangrijk?

Veel mensen vinden het vreemd dat er op de markt zoveel verschillende soorten lenzenvloeistoffen zijn terug te vinden. In principe moet elke lenzenvloeistof toch gewoon hetzelfde doen? Ja en neen. Uiteraard is het belangrijk dat elke lenzenvloeistof over een goed reinigende en beschermende werking beschikt, maar er bestaan ook heel wat verschillende contactlenzen. Onderling tussen de verschillende soorten contactlenzen is er eveneens sprake van een verschil in gebruikt materiaal. Dit betekent dat er ook verschillende lenzenvloeistoffen moeten bestaan. Het vinden van de juiste lenzenvloeistof voor jouw lenzen is bovendien ook belangrijk omwille van verschillende factoren. De lenzenvloeistof beïnvloedt namelijk: 

  1. De duurzaamheid van je lenzen; 
  2. Het draagcomfort waarop je kan rekenen; 
  3. De gezondheid van de ogen; 

Onderschat dus zeker niet welke impact het kiezen van de foutieve lenzenvloeistof kan hebben. Ben je zelf niet meteen in staat om er de voor jou meest interessante lenzenvloeistof tussenuit te halen? In dat geval is het altijd belangrijk om even contact op te nemen met een expert. 

Is een alles in één lenzenvloeistof interessant of niet? 

Het grote aanbod met verschillende soorten lenzenvloeistoffen op de markt zorgt ervoor dat menig aantal mensen door de bomen het bos niet meer zien. Dat is ook niet meer dan logisch, maar wat doe je dan? Heel wat mensen kiezen er dan voor om gebruik te maken van een speciale alles in één lenzenvloeistof. Dit kan een prima keuze zijn omdat deze vloeistof er om bekend staat over een zeer veelzijdige en eigenlijk complete werking te beschikken. In de praktijk betekent dit concreet dat ze: 

  • Proteïnen kan verwijderen; 
  • Bacteriën weet te neutraliseren; 
  • Schimmels weet te vermijden; 

Bovendien is het ook zo dat dit type van lenzenvloeistof op verschillende manieren kan worden gebruikt. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de vloeistof te gebruiken om de lenzen mee af te spoelen, maar daarnaast kan je er ook mee desinfecteren en is het mogelijk om er de lenzen in te laten bewaren. Ook het bevochtigen van de lenzen is op deze manier perfect mogelijk. 

Je contactlenzen schoonmaken met een cleaner 

Buitengewone lenzenvloeistof kan je ervoor het schoonmaken van je contactlenzen eveneens voor kiezen om gebruik te maken van een zogenaamde cleaner. Een dergelijke cleaner is verkrijgbaar onder de vorm van cleaner tabletten, maar ook als cleaner vloeistof. Zoals de naam reeds laat vermoeden zijn deze producten in het bijzonder gemaakt om contactlenzen mee schoon te maken. Door gebruik te maken van een cleaner is het dan ook mogelijk om onder meer proteïnen, lipiden, mucine en calcium te verwijderen. Let op! Het is niet mogelijk om je contactlenzen te bewaren in cleaner vloeistof!

Geef een reactie