Arganolie, je hebt er vast wel eens van gehoord. Maar wat is arganolie? En waar gebruik je het voor? Arganolie wordt ook wel het 'vloeibare goud' genoemd en biedt veel voordelen voor zowel huid als haar. Wist je dat arganolie bijvoorbeeld heel goed werkt bij vervelling handen? Het is een olie met fantastische kwaliteiten en daarom ook niet voor niets al eeuwenlang geliefd, vooral in de beauty industrie. Wil je weten waar je arganolie allemaal voor kunt gebruiken? Lees dan verder.

Wat is arganolie?

Arganolie wordt gewonnen uit argan noten. Deze noten zijn afkomstig uit de argan boom die enkel in het zuidwesten van Marokko groeit. Daarom wordt arganolie ook wel Marokkaanse olie genoemd. Arganolie is onder andere rijk aan vitamine E, essentiële vetzuren, squaleen en sterolen. Dit maakt het een zeer geliefde olie voor zowel huid- als ook haar- en nagelverzorging. De superkrachten van deze wonderlijke olie zijn al duizenden jaren bekend. Ongeveer 4000 jaar oud zelfs. De Amazigh vrouwen in Marokko gebruikten de olie bijvoorbeeld om hun huid te beschermen tegen de droogte van de woestijn.

Arganolie voor huid en haar

Wat arganolie zo'n fijn product maakt voor de huid, is dat het niet vet is zoals andere plantaardige oliën kunnen zijn. Dit maakt het een fijne olie om bijvoorbeeld op het gezicht aan te brengen. Het trekt snel in de huid zonder de poriën te verstoppen en verzorgt en voedt de huid van binnenuit. Ook voor het haar wordt arganolie graag gebruikt. Heb je bijvoorbeeld last van pluizig, droog haar? Dan kun je een beetje arganolie in het haar wrijven om dit tegen te gaan. De olie zorgt voor een mooie glans en soepel, zacht haar. Bovendien kun je de olie ook aanbrengen op de hoofdhuid. Dit verzorgt niet alleen de hoofdhuid, maar het voedt het haar van binnenuit en kan in sommige gevallen zelfs roos tegen gaan.

Arganolie in beauty producten

En zo heeft arganolie nog veel meer eigenschappen die goed zijn voor de huid. Het zit bijvoorbeeld ook boordevol proteïnen en collageen, en helpt daardoor zelfs om striae te verminderen. Arganolie wordt dankzij haar vele eigenschappen dan ook maar al te graag verwerkt in beauty producten van grote merken uit de beauty industrie. Zo heb je shampoo en conditioner met arganolie, bodylotions en gezichtscrèmes voor dag en nacht. Maar ook haarmaskers en verzorgende serums voor in het haar. Er zijn zelfs producten om je haar mee te kleuren die voorzien zijn van arganolie om het haar te verzorgen. Arganolie is werkelijk een wonderolie voor iedereen en voor elk moment! 

Geef een reactie