Problemen, iedereen heeft ze wel. Oververmoeid, depressie, eetproblemen of slecht slapen; dit zijn vaak grote problemen, maar toch wordt er niet veel over gepraat. Vrijwel iedere Nederlander krijgt wel eens te maken met psychische problemen. Misschien heb je er zelf wel last van of heeft jouw beste vriend problemen waar jij niks van weet. Het is juist erg belangrijk om problemen bespreekbaar te maken en wij vertellen je waarom en hoe je dit kunt doet.

Je bent niet alleen

Je kunt er van buiten nog zo vrolijk uitzien, maar van binnen dealen we toch vaak met grote problemen. We willen niet graag dat anderen zien wat er met ons aan de hand is en daarom zetten we vaak een lach op. Er hangt namelijk nog veel onwetendheid en onbegrip rond psychische problemen. Er wordt nog steeds vaak gedacht dat het een zwakte is en dat mensen met mentale problemen zich aanstellen. Daarom houden mensen hun mondje dicht.

Het is belangrijk dat je weet dat je niet alleen bent. Jij bent echt niet de enige die zich op dit moment niet zo lekker voelt of kampt met mentale problemen. Hoe moeilijk het ook is, probeer jezelf open te stellen en erover praten kan enorm helpen.

Chatten met een psycholoog

Vrienden, familie of juist een vreemde

Heb je besloten dat je graag met iemand wilt gaan praten? Dan kan het moeilijk zijn om iemand uit te kiezen waarmee je over je problemen kunt spreken. Kies iemand bij wie je je vertrouwd voelt. Dit kan je moeder zijn of je beste vriendin, maar ook iemand die je niet zo vaak ziet. Ken je iemand die ook met mentale problemen heeft gezeten? Dan kun je bijvoorbeeld met hem of haar praten. Vind je het een te grote stap om je ouders of vrienden te praten? Praat dan eens met een vreemde. Er zijn verschillende online platforms waar je met mensen kunt praten. Vervolgens kun je gaan nadenken of je er met je familie of vrienden over moet praten.

Chatten met een psycholoog

Chatten met online psycholoog

Zitten je problemen je zo hoog dat je het even niet meer ziet zitten? Of wil je met iemand praten die er verstand van heeft? Dan kan het helpen om te chatten met een psycholoog. Dit kan gewoon via het internet door middel van Skype, WhatsApp of een andere applicatie. Zo hoef je niet fysiek naar een psycholoog, maar kun je gewoon in je vertrouwde omgeving blijven. Een psycholoog heeft vaak ervaring met verschillende mentale problemen en kan je gepast advies geven.

Geef een reactie